petak, 7. srpnja 2017.

REMI NA MALTI Boaći raspoložen, odbrana loša, Zvezda overila vizu za Kazahstan

Fudbaleri Crvene zvezde preskočili su prvu prepreku u Ligi Evrope. Izabranici Vladana Milojevića su posle beogradskih 3:0, remizirali protiv Florijane - 3:3 (1:1).

Zvezda nije blistala u prvom poluvremenu, ali je bila konkretnija... Boaći je već u 13. minutu pogodio mrežu za miran nastavak meča. U samoj završnici prvog dela igre Frimpong je napravio veliku glupost, a Pisani je sa bele tačke postavio 1:1.
Da je izuzetno raspoložen na početku sezone Boaći je pokazao u 70. minutu. Postigao je svoj drugi gol na meču (četvrti u dva susreta). Pogodio je i Milijaš za 1:3, a dva minuta kasnije Vela je postavio 3:2. Varela je zatresao mrežu crveno-belih za 3:3. Zvezdina odbrana je u nekoliko navrata loše intervenisala.
Foto: FK Crvena zvezda / Promo
Crveno-beli nisu mnogo zapinjali u ovom susretu, a i videlo se da naš predstavnik u ovom takmičenju još uvek nema dovoljno snage, i da je u trenažnom procesu tek 20 dana. Do kraja meča priliku da debituje dobio je mladi Luka Ilić.
Zvezda će u drugom kolu Lige Evrope igrati protiv ekipe Irtiša iz Pavlodara. Crveno-bele pored solidnog rivala očekuje i dug put u Kazahstan. Prvi meč Zvezda igra na gostujućem terenu za sedam dana.
Prvo poluvreme: Boaći pogodio, Frimpong napravio penal
Fudbaleri Crvene zvezde su na ovom meču imali podršku navijača, na stadionu se čulo "Zvezda, Zvezda", dok su domaći imali podršku uz trube.
U trećem minutu rivali su prvi put zapretili, ali je na mestu bio Manojlović. Zvezda je u osmom minutu imala prvu šansu, posle dobre akcije, pokušao je Milić, ali je njegov šut iz dobre pozicije izblokiran.
11. minutu Anđelković je tukao iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj otišao preko gola. Nije se dugo čekalo na gol Zvezde, u 13. minutu Boaći je zatresao mrežu Maltežana za 0:1. Sjajno je reagovao napadač crveno- belih i glavom zahvatio loptu posle centaršuta Anđelkovića, a lopta se od stative odbila u mrežu.
Foto: FK Crvena zvezda / Promo
Zvezda je nastavila da napada, igralo se na polovini rivala. U 27. minutu pretila je Florijana, ali je Manojlović još jednom bio na visini zadatka.
Crveno-beli su držali loptu u svom posedu, razlika u kvalitetu bila je vidljiva od prvog minuta. U 38. minutu Rikardinjo je šutirao sa 25 metara, i lopta je otišla tik pored stative. Dva minuta kasnije Srnić je dobro pokušao glavom, a golman Greč je uz mnogo muke sačuvao svoju mrežu.
U trećem minutu nadoknade, Frimpong je pogrešio, napravio je penal, a Pisan je bio precizan sa bele tačke - 1:1.
Drugo poluvreme: Golovi i crveni kartoni
Nije bilo izmena u nastavku. Na startu drugog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Florijana je imala veliku priliku u 52. minutu, spetljali su se Savić i Manojlović, ali domaći nisu uspeli da postignu gol.
Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaĐovani Tedesko
58. minutu Račić je pokušao da pronađe Rikardinja, ali je njegovo dodavanje bilo loše. Dva minuta kasnije, Anđelković se našao pred golom domaćih, ali je loše šutirao levi bek crveno-belih.
62. minutu domaći su postigli gol, ali je Fontanela bio u ofsajd poziciji. Zvezda je do prednosti stigla u 70. minutu. Boaći je odlično reagovao u kaznenom prostoru, postigao drugi gol na meču i postavio 1:2.
Dva minuta kasnije umesto Rikardinja u igru je ušao Gobeljić. U 76. minutu Zvezda je postigla još jedan gol, strelac je bio Milijaš. Ipak, nije se dugo čekalo na novi gol, Vela je pogodio za 3:2.
80. minutu crveno-beli su ostali sa igračem manje, sudija Kizas je crveni karton pokazao Marku Gobeljiću.
84. minutu Varela je pogodio za 3:3, a onda je zbog ružne proslave gola dobio crveni karton.
U nadokandi vremena priliku da debituje dobio je mladi Luka Ilić.
Florijana - Crvena zvezda 3:3 (1:1)
Stadion: Hibernijansa, Sudija: Jorgos Kizas (Grčka). Gledalaca:oko 3.000. Strelci: 0:1 Boaći u 13. minutu. 1:1 Pisani 45'+3 (penal), 1:2 Boaći u 70. minutu. 1:3 Milijaš u 76, 2:3 Vela u 78., 3:3 Varela u 84. minutu
Florijana: Greč, Pisani, Pepe (od 37. Mejson), Baldakino, Enrike, Najar, Borg, Vela, Fontanela, Kabral, Varela.
Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković, Račić, Le Talek, Srnić (od 90+1' Ilić), Rikardinjo (od 72. Gobeljić), Milić (od 63. Milijaš), Boaći.

Nema komentara:

Objavi komentar