petak, 7. srpnja 2017.

SENZACIONALAN POTHVAT SARE KOLAK Pogledajte kako je hrvatska bacačica srušila nacionalni rekord i postavila rezultat sezone u svijetu


Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei s novim hrvatskim rekordom i najboljim rezultatom u svijetu ove godine od 68.43 metara. 
Kolak je u Lauseanni za čak dva metra i 25 centimetara popravila svoj dosadašnji najbolji rezultat s kojim je i stigla do zlata u Rio de Janeiru 18. kolovoza prošle godine, te je zasjela na prvo mjesto svjetskih ljestvica ove godine pretekavši Turkinju Edu Tugsuz (67.21m).
IAAF Athletics Diamond League meeting - Javelin Throw Women - Stade Olympique de la Pontaise, Lausanne, Switzerland, July 6, 2017 - Sara Kolak of Croatia celebrates. REUTERS/Denis Balibouse

Kao i u Riju, Kolak je do pobjede stigla u posljednjoj šestoj seriji u koju je ušla kao drugoplasirana s rezultatom 66.65 iz treće serije, što je tada bio i hrvatski rekord. Bolja od nje bila je svjetska rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova sa 67.40m. No, tada je 22-godišnja Ludbrežanka bacila najbolji hitac u svijetu u posljednje četiri godine.
Kolak je u Lauseannu stigla s najboljim hicem sezone od 65.23m, a tu je daljinu u četvrtak prebacila tri puta, jer je u petoj seriji njeno kolje palo na 65.78m.
Treće mjesto zauzela je Australka Kathryn Mitchell sa 66.12m.
Dobar nastup u Lauseanni imao je i hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić koji je s rezultatom 21.17m zauzeo četvrto mjesto. Žunić je čak četiri puta prebacio 21 metar, 21.06m u trećoj, 21.04m u četvrtoj, 21.10m u petoj i 21.17m u šestoj seriji čime je pokazao kako se ustalio na toj respektabilnoj daljini. U Lauseanni je 26-godišnji Zadranin uspio pobijediti i dvostrukog svjetskog prvaka, Nijemca Davida Storla koji je završio kao peti s istim rezultatom, ali je Žunić imao bolji drugi hitac.
Pobijedio je Amerikanac Ryan Crouser s odličnih 22.39m ispred Novozelanđanina Toma Walsha sa 21.97m i Čeha Tomaša Staneka sa 21.36m.

Nema komentara:

Objavi komentar