petak, 7. srpnja 2017.

AUTOGOL U SLOVAČKOJ Vojvodina sama sebe izbacila iz Evrope

Fudbaleri Vojvodine su završili takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto su u revanšu izgubili od Ružomberoka sa 2:0.
Foto: N. Mihajlović / RAS SrbijaFilip Malbašić
Novosađani su stigli u Slovačku sa golom prednosti ostvarenom na "Karađorđu" (2:1) i imali su rezultat za prolaz u drugu rundu dve trećine utakmice, ali su potom primili gol, pa i drugi i ispali.
Prvo poluvreme proteklo je bez golova, na zadovoljstvo Novosađana. A i na sreću, jer je okvir gola bio saveznik našem timu u 28. minutu. Golman "lala" Rockov je nespretno reagovao, ali igrač Ružomberoka nije poslao loptu u nezaštićenu mrežu, već u stativu.
Tim trenera Nenada Vanića odoleo je napadima domaćina do kraja prvog dela utakmice i otišao na odmor uz rezultat koji vodi u drugo kolo - 0:0.
Mogla je Vojvodina do još povoljnijeg rezultata na početku drugog poluvremena. Malbašić je u 51. minutu imao odličnu šansu da matira golmana Ružomberoka, ali, nažalost, nije bio precizan kao u Novom Sadu. Osvetilo se to srpskom timu u 67. minutu.
Tačak je lopta iz slobodnog udarca ubacio pred gol Rockova, gde Novosađani nisu uspeli da je izbace, a još gore po njih - Kovačević je nespretno intervenisao i savladao svog golmana - 1:0.
Ružomberok je potvrdio prolaz u drugo kolo kvalifikacija pogotkom u 87. minutu, kada je Jan Maslo, opet na asistenciju Takača, zatresao mrežu Rockova.
Ružomberok - Vojvodina 2:0 (0:0)
Strelac: Kovačević u 67. (autogol) i J. Maslo u 87. minutu. Stadion: pod Čebratom. Sudija: Higler (Holandija). Žuti kartoni: J. Maslo, Lačni, Gal-Andrezli (Ružomberok), Subotić, Trujić, Jovančić, Planić (Vojvodina).
Ružomberok: Macik, P. Maslo, J. Maslo, Menih, Kupec, Kose, Sapara (od 58. Takač), Kohan, Danijel (od 90+2 Kruzljak), Gal-Andrezli, Lačni (od 81. Gerec).
Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić, Kovačević, Bureković, Jovančić (od 73. Mirosavljev), Mesarović (od 86. Spremo), Vukasović, Malbašić, Subotić (od 71. Živković), Trujić.

Nema komentara:

Objavi komentar